Σε μελέτη που διεξήχθη σε ερευνητικό κέντρο του Σικάγο διαπιστώθηκε πως η μυρωδιά του πράσινου μήλου μειώνει την ένταση στις ημικρανίες. Σύμφωνα με τον καθηγητή Charles Spence αυτό οφείλεται στην ικανότητα που έχουν οι ευχάριστες μυρωδιές να μας χαλαρώνουν.
Πέρα από αυτό ας μην ξεχνάμε ότι τα μήλα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών,ασβεστίου,φωσφόρου,καλίου,σιδήρου,βιταμίνης C,A φολικού οξέος και βιοτίνης.
Καλό είναι να καταναλώνεται με τη φλούδα,αφού η διατροφική της αξία είναι πολύτιμη αρκεί βέβαια να έχει πλυθεί πολύ καλά!