Κανέλα η...Μαγευτική!

2014-11-03 17:55
 
Η κανέλα πέρα από το μαγευτικό άρωμα της που μας ταξιδεύει και μας αφήνει μια νότα νοσταλγίας βρίσκει χρήση σαν μπαχαρικό στην κουζίνα τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στην μαγειρική αλλά εμφανίζει κι άλλες ιδιότητες όπως αυτή της ιατρικής και της αρωματοθεραπείας. Οι θεραπευτικές τις ιδιότητες αποδίδονται στα συστατικά τις με κύριο την κινναμαλδεϋδη.
 
Έχει βρεθεί ότι:
 
  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση
  • Βοηθά στις πεπτικές διαταραχές
  • Βοηθά στην πρόληψη θρόμβων
  • Έχει αντιμικροβιακή δράση
  • Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου 
Από θρεπτική πλευρά είναι πλούσια σε μαγγάνιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
 
Το καλύτερο; Την γλυκιά ιδιαίτερη γεύση που προσδίδει στα γλυκά, τα φαγητά και τα ποτά μας μπορούμε να την απολαύσουμε χωρίς ενοχές αφού δεν προσθέτει θερμίδες.
 
Προσθέστε λοιπόν κανέλα στον καφέ, τα φρούτα και τα φαγητά σας ώστε να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό και τις αισθήσεις σας …