Άρθρα

2014-10-19 13:31
Σε μελέτη που διεξήχθη σε ερευνητικό κέντρο του Σικάγο διαπιστώθηκε πως η μυρωδιά του πράσινου μήλου μειώνει την ένταση στις ημικρανίες. Σύμφωνα με τον καθηγητή Charles Spence αυτό οφείλεται στην ικανότητα που έχουν οι ευχάριστες μυρωδιές να μας χαλαρώνουν.
 
Πέρα από αυτό ας μην ξεχνάμε ότι τα μήλα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών,ασβεστίου,φωσφόρου,καλίου,σιδήρου,βιταμίνης C,A φολικού οξέος και βιοτίνης.
 
Καλό είναι να καταναλώνεται με τη φλούδα,αφού η διατροφική της αξία είναι πολύτιμη αρκεί βέβαια να έχει πλυθεί πολύ καλά!
 
2014-10-17 20:44
C,D,A:3 Βιταμίνες που βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της γρίπης
 
C:Σύμφωνα με έρευνες αυξάνει την ιντερφερόνη που σχηματίζεται από τα κύτταρα μας όταν βάλλονται από ιούς. Επιπλέον σχετίζεται με τον σχηματισμό των αντισωμάτων του ανοσοποιητικού.
ΠΗΓΕΣ: εσπεριδοειδή,μπρόκολο,κουνουπίδι,πιπεριές
 
D:Ενισχύει την κυτταρική ανάπτυξη και την ανοσολογική δραστηριότητα των κυττάρων ενώ παράλληλα μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση.
ΠΗΓΕΣ: Συντίθεται στο δέρμα με την έκθεση στο ήλιο στη διατροφή τη βρίσκουμε στα ιχθυέλαια,τον κρόκο του αυγού,κάποια ψάρια(ρέγκα,σολομός,τόνος,σαρδέλες,φαγκρί,κολιός)
 
Α: Συμβάλει στη σωστή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και έτσι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.
ΠΗΓΕΣ: Αυγά,συκώτι,μοσχαρίσιο κρέας και με την μορφή της προβιταμίνης στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά,σπανάκι,μπρόκολο,καρότο
 
Προϊόντα: 21 - 22 από 22
<< 1 | 2 | 3